brussels sinfonietta logo

  start   info   leden   kalender   contact   foto   repertoire   download   vzw   nieuwsbrief info

  het kamerorkest van Scholengroep Brussel    
     

werd in 2006 opgericht.

In 2006 werd de idee opgevat op talentvolle leerlingen uit de scholen voor podiumkunsten van Scholengroep Brussel op een volwaardige manier de kans te bieden om samen met eminente orkestmusici-leraars in orkestverband te musiceren. Sinds meerdere jaren treden ook leerlingen uit andere academies en studenten uit het hoger kunstonderwijs toe tot het orkest. Elk seizoen worden jonge talenten geselecteerd om als soilist met het ensemble te concerteren.

Concertmeester is Erik Sluys, leraar aan de kunsthumaniora Brussel, de Muziekacademie Anderlecht en assistent-docent aan het Koninklijk Conservatorium Brussel.

Naast anderen verlenen Steven Caeyers - cello, Melissa Cassiman - cello, Paul De Clerck - altviool en Paul Van Hooff - klavecimbel op regelmatige basis hun medewerking aan de voorbereiding en uitvoering van de concerten.

Deze vakkundige omkadering en schooloverstijgende aanpak zorgen voor optimale omstandigheden waarin jonge gedreven musici kennis kunnen maken met het grote orkestrepertoire en de professionele orkestpraktijk.

De strijkerskern van het ensemble vertolkt werk uit de Barok en het Classicisme. Werk van W. A. Mozart, J. Haydn, J.S. Bach, A. Vivaldi, G.F. Händel en G.P. Telemann stonden reeds op het programma van diverse concerten.

In een ruimere bezetting worden elk seizoen ook andere stijlperiodes aangeboord. Zo werd er de afgelopen twee seizoenen ook werk van L. Van Beethoven, F. Mendelssohn, E. Elgar, C. Saint-Saëns, E. Grieg, M. Bruch, J. Sibelius en G. Fauré geprogrammeerd.

Niet alleen te Brussel maar ook daarbuiten waren we reeds eerder te gast en zijn er ook volgend seizoen weer concerten gepland op prestigieuze locaties.

Brussels Sinfonietta kan voor haar werking terugvallen op een vzw structuur. De Vlaamse Gemeenschapscommissie, enkele sponsores en uiteraard ook onze steunende leden faciliteren dit initiatief.

De artistieke leiding van het ensemble is in handen van Luc Bartholomeus.
Hij studeerde onder meer orkestdirectie aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel en in Groot-Brittanië. Luc is directeur van de Muziekacademie Anderlecht.

 

orkest1
erik1
luc1

   
treak  
   
  Praktisch  
   

Brussels Sinfonietta repeteert projectmatig
in de concertzaal van de Muziekacademie Anderlecht
Dapperheidsplein 5 te 1070 Brussel
(metrostation Sint-Guido)

 
   
treak  
   

Contact

BRUSSELS SINFONIETTA
Dapperheidsplein 5
1070 Brussel
Belgium

mail@sinfonietta.be

+32 475 83 64 31 (L. Bartholomeus)

contrabassen